Koncert gitarista s glazbenog učilišta “Elly Bašić”

U organizaciji Glazbene škole Jana Vlašimskog, u Gradskom muzeju u Virovitici odličan su koncert izveli gitaristi osnovne i srednjoškolske dobi u klasi profesora Ante Čagalja, glazbenog učilišta “Elly Bašić” iz Zagreba.

Desetak mladih gitarista, među kojima je i nekadašnja učenica virovitičke glazbene škole Lucija Rako, nisu prvi put gosti u Virovitici, sinoć su se našoj publici predstavili sličnim repertoarom ali s većim iskustvom i boljom izvedbom, posebice Simona Roguljića, Marka Čučeka i Lucije Rako. Repertoar je bio ispunjenim klasičnim skladbama uglavnom španjolskih i talijanskih majstora, ali isto tako i ruskim ciganskim pjesmama koje je kao i većinu repertoara preradio profesor Čagalj. Već je uobičajeno da se na manjim učeničkim koncertima klasične glazbe izvede i poneko glazbeno djelo iz drugog žanra pa je bilo tako i sinoć, kad su izvođači nagradili publiku i skladbom Easy Winners, poznatog ragtime majstora Scotta Joplina.

Koncerta je započeo solističkim nastupima i duom, da bi se nastavio sa dva gitarska kvarteta i na kraju gitarskim orkestrom u kojem sviraju ponajbolji gitaristi učilišta. I ovaj put su “Ellijevci” odličnim muziciranjem potvrdili renome ovog respektabilnog glazbenog učilišta čiji učenici osvajaju uglavnom najveće nagrade na državnim i međunarodnim glazbenim natjecanjima. (www.icv.hr; bs; foto: Bruno S.)

[nggallery id=4895]